Saapuminen ja majoitus

Saapuminen

Euroopasta Turkuun pääsee parhaiten Tukholman kautta (Turku–Tukholma lentäen alle tunnissa tai laivalla yhden päivän tai yön kuluessa). Suoria lentoja Turkuun on mm. Riiasta ja Gdanskista.

Turku on helposti tavoitettavissa myös muualta Suomesta. Tampereelta tai Helsingistä Turkuun pääsee bussilla tai junalla parissa tunnissa sekä Oulusta lentäen samassa ajassa.

Omalla veneellä ja Tukholmasta tulevalla risteilyaluksella voi tutustua myös Turun edustalla sijaitsevaan maailman upeimpaan saaristoon. Turkuun saapuvat laivat ovat lauttoja, joille mahtuu satoja autoja, joten voit ottaa myös auton matkalle mukaan.

Venäjältä Turkuun pääsee kätevästi autolla E18-tietä pitkin tai junalla Helsingin kautta.

Turussa on myös kaupungin sisäiset kattavat joukkoliikennepalvelut.

Majoitus

Missä yöpyä Turussa? Meillä on hotelleja, hostelleja, bed & breakfast -paikkoja, leirintäalueita sekä monta ihanaa kylpylää.

Pysäköinti tapahtuman aikana

Martinkoulun pihalla, Hopeasepänkuja 2, on valvottu maksullinen pysäköintialue 20.- 23.7. klo 10.00 – 18.00, valvonnasta vastaa LC Turku Merileijonat. Toinen valvottu pysäköintialue tulee Ruissalontielle entisen vedenpuhdistamon tontille, sen valvonnasta vastaavat LC Turku Suikkila ja LC Turku Ilpoinen. Molempien pysäköintialueiden valvonnasta saatavat tulot menevät hyväntekeväisyyteen Itämeren suo-jelun hyväksi. Muilta osin pysäköinti tapahtuu yleisillä pysäköintialueilla ja parkkihalleissa

Tapahtumaan kannattaa saapua julkisilla kulkunevoilla jos vain mahdollista, sillä alueen ympäristö ruuhkautuu nopeasti.

Veneiden pysäköinti

Veneellä saapuvien vierailijoiden kannattaa tukeutua lähiympäristön satamien vieraspaikkoihin.
Niitä löytyy mm. Ruissalo Marinasta (12 venepaikkaa), Turun Pursiseurasta (Ruissalo, 10 venepaikkaa), Airisto Segelsällskapista (Pikisaari, 10 venepaikkaa), Turku Yacht Harbourista (Satava, 10 venepaikkaa), Raision vierassatamasta (13 venepaikkaa) ja Kaarinan Hovirinnasta (3 venepaikkaa). Lisäksi Naantalissa on useita vierassatamia.

Aurajoessa on kiinnitysmahdollisuus joen molemmin puolin (20 paikkaa) heti Auransillan jälkeen olevalla kiinnitysalueella, joka toimii parkkikiekkoperiaatteella (max 3 h).

Höyryjuna

Suomen komeimman höyryveturin Ukko-Pekan vetämä juna kuljettaa matkustajia Turun sataman ja Turun lähialueiden välillä torstaista lauantaihin. Kohteina ovat mm. Naantali, Maaria, Paimio, Piikkiö (to 20.7.), Lieto, Aura, Kyrö Viheriäinen (pe 21.7.) ja Raisio, Nousiainen, Uusikaupunki (la 22.7.). Aikataulu-, ja lipputiedot: www.hoyryveturimatkat1009.fi.