Hoppa till innehåll sitemap
Tall Ships Races Turku text, foto av sjöman med papegoja på axeln och liten flicka i knät.

SEGELFARTYG
ANLÄNDER TILL ÅBO

Sommarens största evenemang

Fler än 60 imponerande segelfartyg från sammanlagt 17 olika länder har anmält sig till Åbo. Det kommer att finnas flera kilometer med segelfartyg av vilka de äldsta är över hundra år gamla. Förutom deltagare från Europa anländer det till och med fartyg ända från Sydamerika till Aura å.

Utöver det stora antalet segelfartyg erbjuder det maritima sommarevenemanget publiken på upplevelserikt program såsom besättningarnas tävlingar, musikuppföranden och en parad. Från fredag till lördag ordnas också musikfestivalen Slot Festival i Slottsparken i Åbo. Biljetter till festivalen kan man köpa i Lippupiste.

Evenemangsområdet längs Aura ås nedre lopp öppnas för allmänheten tisdagen 16.7.

Europas största avgiftsfria familjeevenemang The Tall Ships Races ordnas i Östersjön vart fjärde år.
År 2017 var The Tall Ships Races Turku med ett besökarantal på 500 000 personer Finlands största publikevenemang.

Kontakt-information

Frågor om Finlands största publik evenemang?

Ta kontakt:

Kimmo Hyyppä
projektchef
kimmo.hyyppa@turku.fi

Sari Haavisto
projektkoordinator
sari.haavisto@turku.fi

SKYDDA SKÄRGÅRDSHAVET

Med hjälp av Finlands största publikevenemang vill Åbo stad och evenemangets samarbetspartner öka medvetenheten om Skärgårdshavets tillstånd och dess skyddande.

Städningsåtgärderna av Aura å effektiveras under hela evenemangsveckan i samarbete med Håll Skärgården Ren rf, och föreningens skräpinsamlingsbåt Roska-Roope städar Aura å under evenemangsdagarna. Dessutom doneras en del av försäljningsintäkterna från evenemangets företagspaket till välgörenhet som främjar skyddandet av Skärgårdshavet.

Aura å har också förberetts för evenemanget med muddringsåtgärder. Muddringen ökar åns strömning och vattnets omsättning och förbättrar hela Skärgårdshavets tillstånd.

Fartyg

Över 60 imponerande segelfartyg från totalt 17 olika länder har registrerat sig för att komma till Åbo. I sommar kommer man att kunna se fartyg från så långt borta som Sydamerika i Aura å.

Se alla fartyg som kommer till Åbo här!

Lär känna fartygen

Tenacious

Storbritannien

Klass: A

Tillverkningsår: 2000

Nyheter

Följ oss på sociala medier

Lär känna samarbetspartnerna