Hoppa till innehåll sitemap
Tall Ships Races Turku text, foto av sjöman med papegoja på axeln och liten flicka i knät.

SEGELFARTYG
ANLÄNDER TILL ÅBO

Evenemaningsinformation

Sommaren 2024 är Åbo en av sex värdhamnar för Tall Ships Races i Östersjön då de stora segelfartygen anländer och ligger i Aura å från torsdag till söndag 18–21.7.2024! Evenemangsområdet vid Aura ås mynning öppnas för allmänheten redan tisdagen den 16 juli – två dagar före evenemangets officiella öppnande.

Evenemanget som anordnas i världens hav anländer till Östersjön vart fjärde år. Nästan 60 fartyg har redan registrerat sig för att anlända till Åbo. Fartyg har fram till maj på sig att anmäla sig till evenemanget.

En stor publik förväntas återigen till evenemanget. Utöver Auraåminne äger Tall Ships Races rum nära Åbo centrum. Det kommer traditionellt att hållas besättningstävlingar och en parad, men också en tvådagars Slot Festival musikfestival. Biljetter till musikfestivalen finns att köpa i biljettkassan.

Tall Ships Races Åbo 2024 bjuder in både segelfartyg och deras besättningar samt allmänheten.

Som samarbetspartner?

SOM PARTNER TILL THE TALL SHIPS RACES ÅBO 2024-EVENT?

Samarbete och partnerskap:

Kimmo Hyyppä
projekchef
kimmo.hyyppa@turku.fi

REGISTRERA DIG TILL BESÄTTNING

Tävlingen har en lång historia av att främja jämställd ungdomssegling, och denna ideologi är fortfarande i centrum för arrangemanget. Enligt tävlingens regler ska minst hälften av fartygens besättning vara mellan 15 och 25 år. Åbo stödjer tävlingens ungdomsseglingsideologi genom att erbjuda 50 ungdomar mellan 15 och 25 år möjligheten att delta i seglingsdelarna av evenemanget. Anmälan till seglingar är öppen fram till den 29 februari 2024.

Fartygen anländer till Åbo på kappsegelsträckan från Tallinn. I evenemanget 2024 finns det förutom Åbo två andra värdhamnar i Finland, Mariehamn och Helsingfors. De återstående tre värdhamnarna är Klaipeda i Litauen, Szczecin i Polen och Tallinn i Estland. Tävlingen av stora segelfartyg äger rum i Östersjön vart fjärde år. Fartygen besökte Åbo senast 2017.

Fartyg

Åbo kommer att stå värd för seglingsevenemanget The Tall Ships Races sommaren 2024. Det är redan sjätte gången staden står värd för evenemanget. Evenemanget äger rum i Åbo från torsdag till söndag 18-21 juli 2024.

Lär känna fartygen

Tenacious

Storbritannien

Klass: A

Tillverkningsår: 2000

Lär känna samarbetspartnerna