Siirry sisältöön sitemap

Tapahtumatietoa

Esteettömyys

Vessat

Tapahtuman wc-alueilta löytyy liikuntaesteisten wc-tiloja, jotka on merkitty erikseen.

Alukset

Aluksiin ei valitettavasti ole esteetöntä pääsyä.

Tapahtuman infopisteellä on induktiosilmukka.  

Pysäköinti

Tapahtuma-alueella liikuntaesteisten pysäköintipaikat ovat merkittynä le-pysäköintitunnuksilla. Invatakseilla on mahdollisuus pysäköidä Forum Marinumin piha-alueella.  

Avustajakeskukset

Tapahtuma-alueella toimivat avustajakeskukset sijaitsevat Förin molemmin puolin. Kussakin avustajakeskuksessa päivystää henkilökohtaisen esteettömyyden varmistavia avustajia, jotka ovat tapahtumakävijöiden käytettävissä.

Alue

Tapahtuman-alueen myynti- ja promopisteiden sekä terassialueiden sijoittelu on tehty siten, että ne eivät muodosta kulkuesteitä. 

Vastuullisuus

Yleisesti

Vastuullisuus korostuu tapahtuman yhteydessä tehtävässä nuorisotyössä. Nuorten yhdenvertaisen koulutuksen ja yhteistyön edistäminen on aina ollut yksi The Tall Ships Races -tapahtumien tavoitteista. Turun kaupunki tarjoaakin 50:lle 15–25-vuotiaalle mahdollisuuden osallistua tapahtuman purjehdusosuuksille ja kattaa myös osallistujien purjehdukseen liittyvät kustannukset. 

Ympäristö

Suomen suurimman yleisötapahtuman avulla Turun kaupunki ja tapahtuman yhteistyökumppanit haluavat lisätä tietoisuutta Saaristomeren tilasta ja sen suojelusta.  
 
Aurajoen siivoustoimenpiteitä tehostetaan koko tapahtumaviikon ajaksi yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa, ja yhdistyksen roskienkeruuvene Roska-Roope siivoaa Aurajokea tapahtumapäivien ajan. Lisäksi osa tapahtuman yrityspakettien myyntituotoista lahjoitetaan Saaristomeren suojelua edistävään hyväntekeväisyyteen.