Siirry sisältöön sitemap

Turku valmistautuu kesän 2024 suurtapahtumaan

13.03.2024

Heinäkuussa Turku on jälleen yksi kuudesta Itämeren Tall Ships Races -tapahtuman isäntäsatamasta, kun suuret purjelaivat saapuvat Aurajokeen 18.–21.7.2024.

Turun lisäksi kilpailua isännöivät Ahvenanmaan Maarianhamina, Liettuan Klaipeda, Puolan Szczecin, Suomen Helsinki ja Viron Tallinna. Alukset saapuvat Turkuun kilpailuosuudella Tallinnasta, ja jatkavat Turusta Cruise in Company -osuudella Maarianhaminaan.

Turun kaupunki yhteistyökumppaneineen on valmistellut tapahtumaa keväästä 2023 lähtien ja tapahtumavalmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Turun Tall Ships Races on entistä laajempi, sillä tapahtuma-alue Aurajoen alajuoksulla avataan yleisölle jo kahta päivää ennen itse tapahtuman virallisia avajaisia. Alue on avoinna yleisölle tiistaista 16.7.2024 alkaen.

Tarjolla on jälleen runsaasti yleisöohjelmaa, kuten miehistön kilpailuja ja paraati, sekä Linnanpuistossa järjestettävä kaksipäiväinen musiikkifestivaali Slot Festival. Ohjelmaa suunnitellaan järjestettäväksi myös keskustan tuntumaan. Tapahtumapäivien ohjelma tarkentuu parhaillaan ja se julkistetaan maaliskuun aikana.

Tapahtumaan odotetaan jälleen jättiyleisöä. Viime kerralla vuonna 2017 Turun Tall Ships Races oli 500 000 ihmisen kävijämäärällään Suomen kesän suurin yleisötapahtuma. Tapahtuman aluetaloudellinen vaikutus oli 40 miljoonan euron mittaluokassa.

The Tall Ships Races on Euroopan suurin maksuton yleisötapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää nuorten yhdenvertaista koulutusta ja yhteistyötä vuosittaisen purjehdustapahtuman kautta. Tapahtuma on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1956 asti tätä tavoitetta kunnioittaen ja edistäen. Suurten purjelaivojen kilpailu järjestetään Itämerellä joka neljäs vuosi.