Siirry sisältöön sitemap

Turkuun ilmoittautunut jo yli 60 alusta

13.03.2024

Toistaiseksi Turkuun on ilmoittautunut yli 60 näyttävää alusta yhteensä 16 eri maasta, ja Aurajokea on jo valmisteltu suuremman syväyksen omaavien alusten saapumiseen ruoppaustoimenpiteillä. Euroopan alueelta tulevien osanottajien lisäksi Aurajoessa tullaan näkemään aluksia jopa Brasiliasta ja Ecuadorista saakka. Aluksilla on vielä toukokuuhun asti aikaa ilmoittautua tapahtumaan.

Suomen suurimman yleisötapahtuman odotetaan jälleen houkuttelevan kaupunkiin satoja tuhansia kävijöitä. Toistaiseksi suurin ilmoittautunut alus on 108 metriä pitkä puolalainen kolmimastoinen fregatti Dar Mlodziezy. Viimeisin ilmoittautuja taas on vuonna 1947 rakennettu englantilainen alus Penlena.

Turussa harvemmin nähtävien alusten, kuten brasilialaisen kolmimastoisen raakapurjealuksen Cisne Brancon (yllä kuvassa) ja ecuadorilaisen kolmimastoparkki Guayasin, odotetaan keräävän yleisöä kauempaakin kotimaasta.

Tapahtumapäivinä aluksiin voi tutustua jokirannasta käsin ja lähemmin erityisissä kansitilaisuuksissa, joita järjestetään sekä yksittäisille ryhmille että yrityksille. Kansitilaisuuksien varaamisesta kerrotaan lisää kevään kuluessa.

Mikäli kansitilaisuus jollakin aluksella kiinnostaa, tilaisuuden varaamisessa avustaa tapahtuman projektiassistentti Juhana Turpeinen, juhana.turpeinen@turku.fi.

Kuva: Brasilian laivasto